Auto Empire Detailing

Πώς σταματάτε το Smelly Farts;

Πώς σταματάτε το Smelly Farts;

Το αέριο, ειδικά πολύ δύσοσμα αέριο, μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα. Ευτυχώς, για όσους βιώνουν δύσοσμα αέριο, υπάρχουν βήματα που μπορούν να ληφθούν για τη μείωση του προβλήματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι φυσικό και υγιές για ένα άτομο να βιώνει εντερικό αέριο. Ένας μέσος άνθρωπος θα περάσει φυσικό αέριο πολλές φορές την ημέρα. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα farts να είναι είτε δύσοσμα είτε δεν παράγουν οσμή καθόλου. Και οι δύο θεωρούνται συνήθως φυσιολογικές.

Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στο τι μπορεί να οδηγήσει σε δύσοσμο αέριο, μαζί με τα συμπτώματα που θα μπορούσαν να συμβούν παράλληλα. Εξετάζουμε επίσης τις επιλογές θεραπείας που είναι διαθέσιμες όταν χρειάζεται.

Αιτίες και άλλα συμπτώματα

Οι αιτίες του δύσοσμου μετεωρισμού μπορούν να κυμαίνονται από αβλαβείς έως δυνητικά σοβαρές. Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο να προσδιοριστούν τι είναι πίσω από δύσοσμο μετεωρισμό λόγω του αριθμού των πιθανών αιτιών.

Πολλοί λόγοι για τη δύσοσμα μετεωρισμό περιστρέφονται γύρω από τα τρόφιμα ή τη φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, ορισμένες αιτίες μπορεί να υποδηλώνουν μια υποκείμενη κατάσταση υγείας.

Τα παρακάτω είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες της δυσαρεστημένης μετεωρισμού: > φάρμακα

  • βακτηρίδια ή λοιμώξεις
  • Καρκίνος του παχέος εντέρου
  • Η δυσανεξία στα τρόφιμα

    Κακή μετεωρισμός οσμής.

    Τυπικές συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν δύσοσμο μετεωρισμό περιλαμβάνουν δυσανεξία λακτόζης και γλουτένης. Και στις δύο αυτές συνθήκες, η αδυναμία του σώματος να διασπάσει τη λακτόζη ή τη γλουτένη προκαλεί τη συσσώρευση δύσοσμου αερίου και τελικά απελευθέρωσε.

    Άλλα άτομα μπορεί να έχουν δυσανεξία στα τρόφιμα λόγω ασθένειας όπως η κοιλιοκάκη.

    Η κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί τραυματισμούς στην πεπτική οδό. Τα άτομα με κοιλιοκάκη δυσκολεύονται να αφομοιώσουν τη γλουτένη, η οποία βρίσκεται στα προϊόντα σιταριού.

    Ένα άτομο με κοιλιοκάκη μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει:

    • απώλεια βάρους
    • φούσκωμα

    Εάν ένα άτομο Υποπτεύεται τις τροφικές αλλεργίες ή τις δυσανεξίες, θα πρέπει να δουν έναν γιατρό για να δοκιμάσουν για αυτές τις συνθήκες. Αυτό θα βοηθήσει να βρούμε την ακριβή αιτία και να επιτρέψει στο άτομο να αποφύγει τα τρόφιμα που περιέχουν το παραβατικό συστατικό.

    Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες

    Τα τρόφιμα υψηλών ινών είναι δύσκολο να αφομοιώσουν. Αν και πολύ καλό για τη συνολική υγεία και ευημερία των ανθρώπων, αυτά τα τρόφιμα με βραδεία διάσπαση καταρρέουν ή ζυμώνουν στην πεπτική οδό. Η διαδικασία ζύμωσης παράγει μυρωδιά αέριο.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τρόφιμα υψηλότερα στις ίνες έχουν μια ξεχωριστή οσμή. Η φυσική οσμή από αυτά τα τρόφιμα μπορεί επίσης να προκαλέσει δύσοσμο μετεωρισμό.

    Ορισμένα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν οσμές περιλαμβάνουν:

    Τα τρόφιμα υψηλών ινών συχνά περιέχουν περισσότερο θείο από άλλους τύπους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή του μακιγιάζ του ατόμου για να συμπεριλάβει περισσότερο θείο, το οποίο έχει μια ξεχωριστή οσμή και θα προκαλέσει το άτομο να παράγει αέριο μυρωδιά.

    φάρμακα

    Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν σε κάποιον να παράγει δύσοσμο αέριο καθώς αφομοιώνονται.

    Ένας από τους πιο συνηθισμένους ένοχους είναι τα αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά μπορούν να σκοτώσουν μερικά από τα υγιεινά ή “καλά” βακτήρια στην πεπτική οδό ενώ εργάζονται για να καταστρέψουν μια λοίμωξη.

    Η απομάκρυνση των καλών βακτηρίων προκαλεί ανισορροπία στην πεπτική οδό. Η ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει ένα άτομο να παράγει κακό αέριο μυρωδιά. Αυτό το υπερβολικό αέριο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσάρεστη φούσκωμα και δυσκοιλιότητα.

    Η δυσκοιλιότητα

    εμφανίζεται όταν τα σκαμνιά συσσωρεύονται στο κόλον ή το παχύ έντερο και δεν μπορούν να βγουν από την έξοδο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη λήψη ορισμένων φαρμάκων, κακής διατροφής ή άλλων βιολογικών αιτιών.

    Η συσσώρευση του σκαμνιού στο κόλον συχνά προκαλεί μια συσσώρευση δύσοσημων αερίων που εμφανίζονται παράλληλα. Αυτό το επιπλέον αέριο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και δυσφορία. Όταν τελικά απελευθερωθεί, το αέριο είναι συχνά δύσοσμο.

    βακτήρια και λοιμώξεις

    Το πεπτικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση των τροφίμων σε χρησιμοποιήσιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία απορροφώνται στο αίμα. Παράγει επίσης απόβλητα, τα οποία περνούν από το κόλον.

    Το πεπτικό σύστημα βασίζεται σε διάφορα διαφορετικά συστατικά για να γίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένων των κάτοικων καλών βακτηρίων.

    Μερικές φορές, τα επίπεδα των βακτηρίων στην πεπτική οδό μπορεί να γίνουν ανισορροπημένα, ενδεχομένως οδηγώντας σε μόλυνση. Η μόλυνση θα προκαλέσει συχνά:

    • δύσοσμα, υπερβολικό αέριο
    • πόνος στην κοιλιά
    • Διάρροια
    • Ναυάκα
    • Έμετος
    • Κόπωση

    Όταν ένα άτομο βιώνει οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό.

    Καρκίνος του παχέος εντέρου

    Αν και όχι τόσο συνηθισμένο, ένα άτομο μπορεί να βιώσει υπερβολικό δύσοσμο αέριο λόγω της παρουσίας καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι καρκινικοί πολύποδες ή οι όγκοι μπορούν να σχηματίσουν μπλοκαρίσματα που προκαλούν τη συσσώρευση αέριο στο έντερο.

    Ένα σημάδι έγκαιρης προειδοποίησης είναι όταν οι αλλαγές στη διατροφή ή τη φαρμακευτική αγωγή δεν σταματούν το αέριο-μυρωδιά από την εμφάνιση.

    Μετά την ηλικία των 50 ετών, ένα άτομο με μέσο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου πρέπει να δοκιμαστεί για να ελέγξει τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

    Σε πολλές περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να προσπαθήσει να θεραπεύσει μετεωρισμό στο σπίτι. Συχνά, οι αλλαγές στη διατροφή μπορούν να είναι αρκετές για να μειώσουν ή να απαλλαγούν από το δύσοσμα αέριο. Αυτές οι αλλαγές ενδέχεται να απαιτούν κατανάλωση λιγότερο ή αποφεύγοντας διάφορα τρόφιμα. Τα τρόφιμα που πρέπει να μειωθούν ή να αποφευχθούν θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

    Σε άλλες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να διαπιστώσει ότι η φαρμακευτική αγωγή έχει προκαλέσει δύσοσμο μετεωρισμό. Για τα φάρμακα χωρίς συνταγή, ένα άτομο πιθανότατα θα βρει ανακούφιση σταματώντας το προϊόν.

    Για συνταγογραφούμενα φάρμακα, συνιστάται να μιλήσετε με έναν γιατρό σχετικά με εναλλακτικές λύσεις εάν το Smelly Mankenice γίνει πρόβλημα.

    Ένα άτομο θα θέλει επίσης να δει τον γιατρό του εάν:

    • βιώνουν επιπλέον συμπτώματα
    • Οι αλλαγές στο φάρμακο δεν φέρνουν ανακούφιση
    • Οι μεταβολές στη διατροφή δεν φέρνουν βελτίωση

    Σε αυτές τις περιπτώσεις, το αέριο μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση ή υποκείμενη κατάσταση που χρειάζεται θεραπεία. Ένας γιατρός μπορεί να εκτελέσει δοκιμές για να μάθει ακριβώς τι προκαλεί το αέριο και να αποφασίσει ένα σχέδιο θεραπείας για το άτομο.

    Πρόληψη

    Για άτομα των οποίων το αέριο προκαλείται από την πρόσληψη τροφής, η πρόληψη συνήθως περιλαμβάνει την αλλαγή της διατροφής τους.

    Ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει την παρακολούθηση της πρόσληψης τροφίμων και των χρόνων που βιώνουν υπερβολική, δύσοσμο μετεωρισμό. Μπορούν στη συνέχεια να εξαλείψουν ή να μειώσουν την ποσότητα των τροφίμων ή των τροφίμων που προκαλούν υπερβολικό αέριο.

    Ορισμένες συμβουλές για την αποφυγή υπερβολικού αερίου περιλαμβάνουν:

    • Τρώγοντας μικρότερες μερίδες
    • αποφεύγοντας τα τρόφιμα ενεργοποίησης
    • αποφεύγοντας φυσικά δύσοσμα τρόφιμα
    • Τρώτε αργά
    • Πίνετε περισσότερο νερό
    • Αποφυγή ανθρακούχων ποτών
    • συμπεριλαμβανομένου του γιαουρτιού και άλλων τροφίμων με προβιοτικά

    Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να μιλήσουν σε έναν γιατρό για τον υπερβολικό μετεωρισμό που βιώνουν.

    Υπάρχουν φορές που η υποκείμενη αιτία μπορεί να είναι πιο σοβαρή από την αντίδραση του σώματος σε ορισμένα τρόφιμα ή ήπια δυσκοιλιότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διακοπή του αερίου συχνά θα συμβεί με τη θεραπεία της υποκείμενης κατάστασης.

    Τι είναι ένα fart;

    Ένα fart, συχνά γνωστό ως αέριο ή μετεωρισμός, είναι η συσσώρευση αερίων μέσα στο λεπτό έντερο από την πέψη και την αναπνοή. Είναι ένα φυσιολογικό μέρος του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το σώμα και συχνά δεν είναι ανησυχητική για την υγεία.

    Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα farts είναι σιωπηλά και περνούν χωρίς μεγάλη ειδοποίηση. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι δυνατά και δύσοσμα. Ένα άτομο μπορεί να βιώσει κάποια φούσκωμα και πίεση πριν από την απελευθέρωση του αερίου.

    Οι αιτίες του μετεωρισμού ποικίλλουν. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα, φάρμακα και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το πόσο και το πόσο δύσοσμο αέριο βρίσκεται στην πεπτική οδό.

    Ένα τυπικό fart αποτελείται από διάφορα διαφορετικά αέρια. Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι δύσοσμα. Συνήθως, η οσμή προκαλείται από παραλλαγές ενώσεων θείου, οι οποίες βρίσκονται επίσης σε μερικά λαχανικά και αυγά.

    Ακριβώς ποια αέρια υπάρχουν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από:

  • Τι φαγητό έχει φάει ένα άτομο
  • Πρέπει ένα άτομο να ανησυχεί για μετεωρισμό;

    Ο κακός μετεωρισμός δεν είναι πάντα αιτία ανησυχίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα βρουν ότι ο κακός μετεωρισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι με αλλαγές στη διατροφή τους.

    Άλλοι μπορεί να χρειαστεί να αναζητήσουν ιατρικές συμβουλές και προσοχή εάν ο κακός μετεωρισμός τους δεν ξεκαθαρίσει μετά την αποφυγή ορισμένων τροφίμων ή φαρμάκων. Εάν προκύψουν και άλλα συμπτώματα, μπορεί να είναι ένα σημάδι λοίμωξης, που μπορεί να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση.

    Οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν ανακούφιση των συμπτωμάτων μόλις η υποκείμενη αιτία του μετεωρισμού τους επεξεργάζεται και αντιμετωπίζεται.

    • Καρκίνος του παχέος εντέρου
    • Γαστρεντερική/γαστρεντερολογία
    • μολυσματικές ασθένειες/βακτήρια/ιοί
    • Διατροφή/δίαιτα

    Τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν αυστηρές οδηγίες προμήθειας και αντλεί μόνο από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.